lalli.blogg.se

Min viktresa med hjälp av en start med 12 veckor på pulverdiet som inskriven på Obesitasmottagningen på Sahlgrenska i Göteborg. Kommer följas av dietist i ca 1,5 år. Min kamp i ord, för mig själv och för att inspirera andra om jag kan. Kommer antagligen att beröra andra delar av mitt liv med... Välkommen att lära känna mig och följ mig på vägen!

Kommentarer

Postat av: Maja

Publicerad 2013-11-06 19:03:36

Hej Linda!
Hittade din blogg i pulverdietsgruppen på facebook, måste säga att du är grymt duktig!! och modig som vågar skriva så öppet om hur du kämpar med att gå ner i vikt. Jag själv borde göra exakt så som du gör, har försökt flera gånger men alltid misslyckats. Har till och med oöppnade paket med Modifast här hemma...
Har så himla svårt för att bestämma mig att "nu jäklar ska jag fixa detta"... det rinner lixom alltid ut i sanden. Ångesten över min vikt är allt jag tänker på nu för tiden, ändå så kan jag inte sluta överäta.
Vore kul om du skrev nåt hemligt knep eller hur just du lyckas vara så duktig, över tre veckor på pulver nu är
ju fantastiskt! Jag önskar dig all lycka till! / Maja

Svar: Hej Maja! Vet du vad, jag har inget hemligt knep och jag har liksom du misslyckats många gånger förut. Skillnaden denna gången är att jag har BESTÄMT mig. Jag har fått nog av att vara så här överviktig. Jag skulle vilja försöka bli gravid och det är inte hälsosamt i min storlek. Jag älskar mat, godis och läsk, men nu har jag bestämt mig för att jag älskar mig själv (och min man) mer än godsaker. Jag tror att man kan försöka hur många gånger som helst och misslyckas om man inte är 100% motiverad. Och för att kunna vara just det så gäller det att man mår ganska "bra". Jag har ju även en sköldkörtelnedsättning som bl.a. påverkar min ämnesomsättning men efter att jag fick möjlighet att testa en ny medicin känner jag hur jag mår bättre, i både kropp och själ. Det gjorde att jag liksom var redo nu för denna livsförändring. Har tänkt mycket på detta och tror att just nu har jag som allra bäst förutsättning för att klara detta. Tilläggas bör ju även att jag är grymt imponerad av teamet på Sahlgrenska och att jag önskar att alla överviktiga skulle erbjudas den hjälpen. Dessutom så har jag ett starkt stöd av min man som även han går på pulver. Jag önskar dig all lycka, och när jag började blogga så tänkte jag att om jag kan påverka EN person med min blogg så är det värt det. Det ÄR jobbigt det här, och jag har bestämt mig för att inte försköna något. Trots allt är jag övertygad om att det kommer att vara värt det!!! Hoppas du finner din kraft och din motivation att kämpa du med!
lalli.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela