lalli.blogg.se

Min viktresa med hjälp av en start med 12 veckor på pulverdiet som inskriven på Obesitasmottagningen på Sahlgrenska i Göteborg. Kommer följas av dietist i ca 1,5 år. Min kamp i ord, för mig själv och för att inspirera andra om jag kan. Kommer antagligen att beröra andra delar av mitt liv med... Välkommen att lära känna mig och följ mig på vägen!

Det sociala...

Publicerad 2013-10-01 08:02:53 i Dagboken,

Jag är nästan mest orolig för den sociala biten av dieten. Det kommer att komma en födelsedag (min!) och så givetvis jul och nyår under tiden jag bara äter pulver. Mat är ju så centralt under dessa högtider så jag funderar redan på hur man ska tackla det. Om man tänker efter så är VÄLDIGT mycket runt jul baserat på mat och dryck... Känns som det enda är att fira en mycket osocial jul för jag vet inte om jag klarar att se andra äta nygriljerad skinka osv.

Att just umgås med folk är jag lite nervös för. Det kommer ju att uppstå frågor varför jag inte äter. Och hur umgås man utan att äta? I nio fall av tio så fikar man ju eller äter något.

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-01 20:45:55

Man får se det som så att genom att inte äta denna julen kommer du få många fler jular att äta på senare! Härligt att du hittat orken att vilja ta itu med vikten! Lycka till på din resa!!!

Svar: Ja, du har rätt, och så hoppas jag på att kunna lägga fokus på annat här i livet än just mat, mat, mat. Mer äta för att leva/orka än att leva för att äta. Tack så mycket! :)
lalli.blogg.se

Postat av: Mika

Publicerad 2013-10-01 20:58:58

Det går bra ändå, vid fika mm så ta en kopp the, kaffe. Vid middagar har jag med mig soppor, tex slankas tomat eller kyckling soppa gillar jag, de sopporna kör jag på lunch på jobbet också om jag vill ha ngt varmt alt doften fr kollegornas mat frestar.

Lycka till, det är tufft vissa dagar, ta lite vatten då, gå en promenad, mät dig, för det är inspirerande att märka att man minskar snabbt

Svar: Tack för tipsen! Jag dricker varken kaffe eller Thé, men såg i mina papper från Sahlgrenska att jag får lov att dricka lite buljong. Ser även fram emot att prova just sopporna. Det jobbiga är väl också att det ingår i mitt arbete att laga mat, det blir nog lite jobbigt i början!
lalli.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela