lalli.blogg.se

Min viktresa med hjälp av en start med 12 veckor på pulverdiet som inskriven på Obesitasmottagningen på Sahlgrenska i Göteborg. Kommer följas av dietist i ca 1,5 år. Min kamp i ord, för mig själv och för att inspirera andra om jag kan. Kommer antagligen att beröra andra delar av mitt liv med... Välkommen att lära känna mig och följ mig på vägen!

Hej stackars övergivna blogg!

Publicerad 2013-12-20 12:30:05 i Dagboken,

Jag vet inte ens vilken dag det är, men det är en speciell dag! Idag har jag gått ner 25 kg sedan starten för 9 veckor sedan och 2 dagar! Har det varit värt det? Ja. Har det varit extremt jobbigt? Ja.

Har minskat från storlek 54-56 till 48-50. Alla mina byxor är väldigt för stora och en hel del av tröjorna. Ja, mina bh börjar tom bli för långa under bysten. Mitt skärp har jag fått göra nya hål i och på det har jag minskat säkert 15 cm i midjan. Så långt allt väl. Jag ser detta och tar in denna information. Men... När jag ser mig i spegeln tycker jag fortfarande att jag är väldigt stor. Och det är ju sant, jag är ännu mycket överviktig enligt alla tabeller osv. Det förtar lite glädjen över mina resultat. Folk i min närhet säger att jag är dum, men det är så jag känner.

Jag är rejält trött på pulver. Jag har inget intresse av att få i mig det, och vissa dagar får jag nästan kämpa för att få i mig det antal påsar som jag ska. Jag vill ha MAT. Samtidigt vill jag gå ner mer i vikt, så jag är nästan rädd för att börja äta också.

Det här har nog varit bland det jobbigaste i mitt liv. Jag har haft extrem otur med krämpor och sjukdomar och det har gjort det ännu jobbigare. Jag ångrar dock inte en sekund att jag gjort det. Nu är det ca 2,5 veckor kvar på ren pulverdiet och sedan får vi börja äta ett mål om dagen. Kampen om att inte gå UPP i vikt kommer att börja och sedan förhoppningsvis kunna hitta en balans och kunna gå ner i vikt.

Jag hoppas att jag kommer att klara detta.

Dag 50-57 (krångel...)

Publicerad 2013-12-11 12:07:27 i Dagboken,

Först blev jag ju rejält sjuk, magplågor och sedan förkylning. Sedan i måndags svullnade mitt långfinger på högerhanden upp och började göra VÄLDIGT ont. Skulle jobba vaken natt så låg och försökte sova men det gick nästan inte pga smärtan. Ringde VC men de hade inga läkartider kvar men de lovade att boka in mig på jourvårdcentralen på kvällen. Så jag åkte in dit senare. Efter världens snabbaste läkarbesök fick jag penicillin utskrivet i 10 dagar. Jippi. 
 
Har sedan haft otroliga smärtor i fingret. Varit svårt att sova... Idag var det återbesök på Sahlgrenska och jag visade fingret för vår underbara sköterska där. Hon studsade runt och fick tag på en läkare som kollade på fingret, och sedan ordnade hon bandage mm. Läkaren sa att jag skulle ge det till imorgon men om det inte var bättre alls så måste jag ringa VC igen. 
 
Sköterskan var nöjd med min viktminskning som efter åtta veckor är strax över 22 kg. Jag tycker ju att det har gått långsamt det sista men det var tydligen normalt. Nu har vi fyra veckor kvar innan vi får börja äta en måltid om dagen. 
 
Enligt ordinaton så ska jag idag samt imorgon äta 3 ägg om dagen. Detta för att min kropp behöver proteiner för sårläkningen på fingret. Enligt ssk ska dessa ägg minimalt påverka viktminskningen. Har ätit ägg nu med örtsalt och oj oj vad gott det var. Som en explosion av smaker i munnen. Otroligt. 
 
Ok, bara att kämpa på med allt. Har det gått hittills med brutet revben, störtblödningar, förkylning och infekterat finger så ska väl de fyra veckor som är kvar funka också... 

Dag 50 (sjuk och nya mål)

Publicerad 2013-12-05 06:38:45 i Dagboken,

Har inte orkat blogga de senaste dagarna pga av jobb och sedan sjukdom.

Det är tidig morgon dag 51 och igår, onsdag, var dag 50. Femtio. Hallååååå; om någon för typ ett år sedan hade sagt till mig att jag skulle klara 50 dagar på pulverdiet så hade jag skrattat...

Jobbade mån-tis och på natten där på jobbet fick jag vad jag tror var ett gallstensanfall. Var uppkörd och orolig i magen först, och sedan satte en nästintill obeskrivlig smärta in någonstans i mitten, högt upp i magen. Fick frossa och mådde väldigt illa. Det hela höll i sig till ca 5 på morgonen då det klingade av. Höll ut tills min jobbarkompis kom vid 6:30 och släpade mig då hem. Förkylningen hade kommit flygandes på mig också, och jag hade feber men jag vet inte om den kom från magen eller förkylningen. Gissar på att det var en slump att jag blev förkyld och fick gallproblem på samma gång. Hade feber hela tisdagen och kände mig mycket ruggig. Onsdagen var något bättre men förkylningen utvecklades med en rejäl hosta. Natten till idag har jag hostat så jag spytt, nice.

Och pulvrandet då? Jo, det snurrar på. Det har varit kämpigt med vågen och jag förstår inte varför det står så still. Blir vansinnig. Ligger väl på ca -20,5 kg och även om jag försöker förstå att denna viktminskning på 50 dagar är mer än okej så känner jag mig lite misslyckad och olycklig.

Vi kommer att åka på en USA-resa i slutet på mars och jag har satt upp som mål att gå ner 20 kg till tills dess. Det är ca 3,5-4 månader dit och det borde inte vara orealistiskt att tappa ca 5 kg i månaden även om jag börjar äta lite och hälsosamt. Det vore en bonus att kunna sitta mer luftigt i flygplansstolen samt mer lockande att dra på sig baddräkten i Florida...

Men först, bli frisk, och sedan Sahlgrenska om mindre än en vecka. Du milde vad jag hade velat tappa något mer kilo tills dess!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela