lalli.blogg.se

Min viktresa med hjälp av en start med 12 veckor på pulverdiet som inskriven på Obesitasmottagningen på Sahlgrenska i Göteborg. Kommer följas av dietist i ca 1,5 år. Min kamp i ord, för mig själv och för att inspirera andra om jag kan. Kommer antagligen att beröra andra delar av mitt liv med... Välkommen att lära känna mig och följ mig på vägen!

Dag 15 och 16 (full rulle)

Publicerad 2013-10-31 17:39:18 i Dagboken,

Dag 15 var det dags för första återbesöket på Sahlgrenska. Var väl lite spänd vad deras våg skulle säga...

På förmiddagen var jag på ett läkarbesök angående medicineringen av min sköldkörtelnedsättning och det var ett oerhört givande och bra besök.

På eftermiddagen bar det av till Göteborg och ännu ett trevligt besök. Vågen var relativt snäll med tanke på att jag väger mig med kläderna på där. Har enligt den tappat runt 8 kg men hemmavågen säger närmare 10. Får väl vara nöjd vilket som! :)
Bombarderade min stackars sköterska med diverse frågor bl.a. om mitt saltsug. Hon tyckte det var ok att salta lite extra om jag äter soppor.

Efter Sahlgrenska åkte vi till Gekås och det blev en väldigt lång dag. Jobbigt med all mat och restauranger där bara... Uscha. Men vi hade med shakes!

Dag 16 var en lång arbetsdag. Det är utan tvivel mycket jobbigt att laga mat och göra god fika till andra och inte få smaka själv... Jag beundrar dem som pulvrar och dagligen lagar mat till sin familj. Hemma är det lätt för oss för vi har tagit väck all mat. Inga frestelser, dofter osv... En väldig skillnad! Jag jobbar ju med barn och ungdomar dessutom som tycker att det är märkligt att jag inte äter samma som dem...

Dag 14 (bättre än väntat!)

Publicerad 2013-10-30 06:23:03 i Dagboken,

Lite snurrig dag igen. Jobbade till ca 08:30 på morgonen och var VÄLDIGT trött efter att ha varit vaken i ca 26h. På natten klarade jag mig med enbart en Naturdiet blåbärsshake på 110 kcal (tror jag att det var) samt lite cola zero så det var ju kanon!!!

Sov några timmar och tog sedan en p&p-soppa vid 14-tiden. Var aktiv i stallet på eftermiddagen/kvällen och när jag kom hem och sedan blev det vaniljpudding i soffan. Kom sedan på ett par timmar senare att jag borde äta något mer så det blev en grönsakssoppa från Cambridge.

Vakennatten på jobbet var verkligen ingen hit då den ställde till det med planeringen rejält. Har haft för vana att småäta lite under nätterna jag jobbar och det var otroligt jobbigt att inte kunna göra det. Tur att jag inte jobbar så mer än en gång varannan vecka!

Dag 13 (krångligt)

Publicerad 2013-10-29 01:11:30 i Dagboken,

Visste inte riktigt hur jag skulle planera dagen eftersom jag skulle iväg och jobba vaken natt. Min plan var att sova några timmar under dagen och på så sätt "spara in" en måltid eller två för att kunna använda på natten. Tji fick jag, då jag inte lyckades sova en blund och således var lika hungrig som vanligt och ville ha mina fyra måltider ändå...

Måltider: Cb gröt, cb kycklinsoppa, vaniljpudding samt chokladpudding.

Mycket prat om stormen Simone idag och det var nog därför jag hade svårt att slappna av och sova. Resultatet blir nu att jag kommer äta en-två måltider för mycket på ett dygn... Nästa plan är att istället spara in minst en måltid imorgon, som kompensation. Klarar nämligen inte en jobbnatt utan mat...

Ingen motion alls idag heller. Suck. Men vädret har liksom inte riktigt bjudit in till det. På det stora hela har detta varit ett ganska misslyckat dygn och det är bara att ta nya tag och gå vidare...

Dag 12 (mittemellan...)

Publicerad 2013-10-27 22:49:28 i Dagboken,

Egentligen är det sjukt att det redan har gått 12 dagar! Är stolt över att ha klarat det hittills och samtidigt förfärad av hur många dagar det är kvar... Hungern, eller "suget" (har inte lärt mig att skilja dem åt) är min ständiga följeslagare. Värst är eftermiddagen och kvällen. Det kommer nog aldrig att gå över. Har dock vänner som genomfört liknande dieter och de påstår att det blir lättare. Har inte bestämt mig än om jag tror dem men man kan ju alltid hoppas...!

Dagens måltider: Cb gröt, p&p-soppa, vaniljpudding och chokladpudding. "Fuskade" även med en halv BonAqua mineralvatten med päronsmak som innehåller ca 40 kcal för en flaska; dvs 20 kcal extra. Hamnade ändå under den magiska gränsen så det var nog ingen fara.

Aktiviteterna har väl varit måttliga idag. Är ganska pigg i huvudet men har ingen "ork". Humöret har mestadels varit ok. Vätskeintaget är en daglig kamp. Saltsuget likaså. Äter MYCKET salt i vanliga fall och tycks ha ett ständigt sug efter salta saker i alla former. Det har inte gett med sig nu på pulverdieten heller! Får ta ett par saltflingor om dagen annars står jag inte ut! Måste fråga på Sahlgrenska på onsdag när vi ska dit.

Dag 11 (började bra, slutade sämre)

Publicerad 2013-10-27 11:58:18 i Dagboken,

Var lite trött igår så bloggen fick vänta.
Gårdagen gick ok, men mådde dåligt natten tills idag.

Höll mig till bara Modifast under dagen och var väldigt aktiv. Hungerskänslorna var under kontroll. Däremot var magen väldigt orolig och jag kände mig uppblåst, illamående och fick springa på toaletten. Försökte undvika light drycker samt tuggummi. Natten var förfärlig då jag dessutom hade väldigt ont i revbenet. Var nog lite för aktiv igår.

Dagens bästa händelse var när min man gav mig en papperspåse med 8 kg i. Den var tung! Så mycket mindre bär min kropp på nu! Jag vet inte varför jag gått ner så mycket redan, och försöker mentalt ställa in mig på att det inte kommer att gå så fort resten av veckorna. Men klart att det är en kick!

Dag 10 (de' går bra nu!)

Publicerad 2013-10-25 20:24:31 i Dagboken,

Men det var väldigt vad mitt humör hoppar upp och ner från dag till dag! Idag är jag som en liten sol och jag är fortfarande sugen på saker och hungrig mellan varven men idag bryr jag mig liksom inte. Känner mig lätt i sinnet och faktiskt lätt i kroppen. Ja jag vet, det har bara gått tio dagar och typ 7 kg men jag känner det liksom i hela kroppen. Snälla människor i min omgivning påstår även att det syns i ansiktet och på kroppen. Och jo, plagg som varit på gränsen i storlek sitter lite, lite lösare. Och det är detta som jag måste lära mig att ta till vara på och använda som bränsle till min motivation.

Dagens måltider: Modifast p&p-soppa, chokladpudding, bananshake samt vaniljpudding.

Varit ganska aktiv idag trots ett och annat elakt hugg från mitt elaka revben. Städat hemma, i stallet mm. Var uppe och satt på hästen någon minut med för att känna om det gick. Hoppa av var det som gjorde ont.

Så skönt att man fick en helt ok dag! Jag behövde det.

Dag 9 (pudding- och glassdag)

Publicerad 2013-10-24 22:04:39 i Dagboken,

Ja men det har gått ok i dag... Relativt pigg, humöret under kontroll, kämpat på med vätskan och fått i mig lite MER än 2,5 L. Vågen fortsätter att visa nedåt så det är ju bra det med. Sugen och hungrig är jag, men det är nästan så man börjar bli van att känna så... Och allt som påminner om mat är riktigt jobbigt! Åka förbi restauranger, se reklam mm.

Det har varit en något udda dag med måltiderna... En chokladpudding, två vaniljpuddingar samt en glass gjord på vaniljshaken. Puddingarna är helt klart mitt favoritval då de äts med sked och dessutom mättar relativt bra.

Motion har det dock blivit riktigt dåligt med idag... Får försöka styra upp det imorgon.

Till min glädje läste jag idag att Modifast ska komma med två nyheter nästa vecka. Hoppas det blir något jag gillar!

Dag 8 (trött)

Publicerad 2013-10-23 21:49:57 i Dagboken,

Idag har varit en särdeles långdragen dag med mycket hunger. Snacka om att motivation och hungerskänslor går upp och ner som en bergochdalbana! Vet inte varför det varit extra tungt idag...
 
Dagens måltider: Modifast vaniljshake, Modifast p&p-soppa, Naturdiet färdigblandad chocolate-banana samt Modifast vaniljpudding. 
 
Irriterad idag. Skulle typ kunna äta vad som helst. Även saker jag normalt inte är sugen på. 
 
Var på en studiecirkel och det var otroligt jobbigt att se alla fika och känna lukten av det goda. GAHHHHHH blir det inte lättare!? 

Dag 7 (blandade känslor)

Publicerad 2013-10-22 22:58:07 i Dagboken,

Varit lite upp och ner idag. Ställde mig på vågen imorse och jag vet ju inte hur mycket som skiljer mellan Sahlgrenskas våg och vår hemmavåg, men resultatet är -5,8 kg på en vecka då. Det känns ju inte fel! Känner mig mindre "svullen" i kroppen och ett par ganska tighta jeans satt idag helt ok.

Började dagen med Cb gröt och åkte sedan till stan för att kolla efter ny handväska mm. Var inne i en butik och stod och pratade med innehavaren när jag började känna mig lite konstig. Kände mig liksom frånvarande och långt borta och hade svårt att koncentrera mig på vad hon sa. Frös men började svettas samtidigt och till slut fick jag säga till att jag inte mådde bra. Hon sa att hon såg att jag var mycket blek och såg till att jag satte mig ned och sedan hämtade hon flera glas vatten. Det var obehagligt men gick ganska snabbt över. Jag misstänker att det var pga av blodsockerfall eller pga att jag druckit för dåligt. Får tänka mig för! Köpte med mig en flaska Naturdiet Low sugar chokladdryck och åkte hem till en kompis och drack den och tog det lugnt ett tag innan jag körde ända hem.

Nästa måltid blev Modifast potatis & purjolökssoppa med lite extra kryddor. Dagens kaloriintag tillät dessutom en portion gröt till samt Modifast vaniljpudding.

Förutom mitt lilla anfall på förmiddagen har jag mått ok idag. Jag är fortfarande hungrig och sugen och mycket tankar kretsar kring mat. Det är faktiskt inte säkert att det blir lättare än så här, och då får jag tackla det helt enkelt. Hade helt klart hoppas på att vara mindre hungrig och sugen efter en vecka.

Läst på lite om ketos och inser att jag nog inte hamnar i det när jag äter så mycket Modifast som jag gör. Ketos är vad jag förstått ett tillstånd som för många gör att hungern dämpas samt att man blir piggare. Har att göra med mängden kolhydrater man får i sig. Tydligen inträffar det lättast vid max 40-50 g kolhydrater per dag, och äter man bara Modifast hamnar man på över 100 g per dag. Men Modifast är verkligen min favorit bland sorterna, och jag vet inte om jag klarar mig utan den. Ur viktminskningssynpunkt spelar det tydligen mindre roll, likaså att Modifasten ligger betydligt högre i kalorier än övriga märken. Jag känner att jag redan försakar så oerhört mycket och att detta är så jobbigt att jag inte vill försaka något mer. Tänker unna mig Modifasten och hoppas att jag mår bra på den!

Dag 6 (jo men det går nog...)

Publicerad 2013-10-21 21:37:53 i Dagboken,

Dag 6 har varit snäppet bättre än dag 4 & 5. Många tankar kring mat har jag fortfarande. Under sin dag stöter man ju på prövningar, och man kan ju inte förvänta sig att resten av världen ska sluta äta bara för att man själv råkar gå på pulverdiet. Idag åt mina stallkompisar bakelse i stallet och ja, jo, det var ju inte så kul men personer runt mig måste ju få leva sina liv. 
 
Dagens måltider: Cb gröt, Modifast vaniljpudding, Modifast potatis och purjolökssoppa, Modifast vaniljpudding. 
 
Jag gillar verkligen puddingen, man blir trött på att ständigt dricka saker, och man uppskattar att kunna äta något med sked. Dessutom är puddingen det som enligt mig mättar allra bäst. En höjdare var även soppan idag som jag hade i lite persillade i (krydda med vitlök, persilja och havssalt). Smaken av vitlök var himmelsk och det kändes nästan som om man åt "riktig" mat. 
 
Lite lättare med drickandet idag, men fortfarande trögt. 
 
Lika stolt som jag är över att ha klarat sex hela dagar på pulver, lika nedstämd är jag över att det är så många dagar kvar. Har inte ens räknat antal dagar än, vill inte veta så exakt än. Men jag vet ju att det är mer än 11 veckor kvar. På ett sätt är det inte lång tid alls, på ett annat är det svindlande länge. En hel jul utan mat. En högtid där man ju faktiskt tillbringar mycket tid med att just... äta. 
 
Humöret har varit ok idag, och jag känner mig pigg men har INGEN uthållighet. Vill göra saker men orkar inte. Har ändå tillbringat flera timmar i stallet idag och rört på mig allt vad jag kan. Revbenet blir sakta bättre och jag måste röra mig för att undvika att kroppen bryter ner muskler istället för fett. 
 
Efter morgondagen har jag gjort min första vecka och ska se vad jag har gått ner. 

Dag 5 (är det värt det???)

Publicerad 2013-10-20 21:23:26 i Dagboken,

Ännu en riktigt jobbig dag. Mat i alla former jagar mitt medvetande. Jag ser mat överallt, TV, på stan osv. Kommer på mig själv att sitta och tänka på olika sorters mat. Har väl tänkt ca trehundrafemtiosju gånger på att skita i detta och ÄTA. Detta är snudd på tortyr. Men, jag ska klara detta och jag vet att ökad hälsa och välbefinnande kommer att vara belöningen. 
 
Dagens måltider blev:
Cb gröt
Modifast vaniljpudding
Modifast vaniljpudding 
Cb grönsakssoppa
Cb vaniljshake
 
Kämpat med vätskan igen. Cambridges lättdryck är dock god. 
 
Var och köpte en ny våg för att öka motivationen. Har annars varit väldigt trött hela dagen och inte haft lust till något. Dåligt med motion idag. 
Sökt tröst av andra som genomfört liknande dieter och det är skönt att få prata om det. Hoppas min blogg en dag kan hjälpa andra. 

Div smaktester Slanka, Modifast, Cambridge.

Publicerad 2013-10-20 21:10:54 i Provsmakning,

Lite kortfattade provsmakningar:
 
Cambridge kycklinsoppa:
Mycket god smak och doft. Känns som en vanlig soppa. God sälta. Blev mätt av portionen men blev ganska snabbt hungrig igen. 
 
Cambridge vaniljshake:
Ganska söt smak, vanilj med en ton av kanel och hasselnöt. Smakar definitivt inte bara vanilj. Helt ok som variant ibland. Dessertaktig smak.
 
Slanka vanilj:
Har inget positivt att säga om denna. Vidrig smak! Söt och besk och luktar "dåligt". Jag fick faktiskt inte ner mer än två klunkar. Äckligaste jag smakat hittills. 
 
Modifast hallon:
Lagom söt smak men en aning konstlad hallonsmak. Len i konsistensen, fyllig. Helt ok! 

Dag 4 (uppgiven)

Publicerad 2013-10-19 21:37:59 i Dagboken,

Usch, denna dag har inte varit lätt... Känt mig svag, huvudvärk, sugen och hungrig. Frusen också. Har hört att dag 4-5 kan vara jobbiga och det stämmer nog. Har tänkt massa på mat idag. Innan jag började med dieten så trodde jag att just godissuget skulle vara värst, men det är riktig mat jag suktar efter... 
Dagens måltider var: hallonshake, vaniljshake, vaniljpudding samt chokladpudding. 
 
Vätskeintaget har varit yttepytte lite lättare idag. Tycker fortfarande att 2,5 L är groteskt mycket att få i sig. Maken som dricker kaffe och the har lättare. Och jag förstår faktiskt inte varför typ kaffe räknas då det anses vara vätskedrivande?
 
Är glad att denna skitdag snart är över... Missförstå mig inte nu; jag är taggad till tusen att genomgå detta men önskar att det känns lättare igen snart. Och jag är lite ledsen över att jag inte tagit tag i detta tidigare i mitt liv...

Dag 3 (bananglass)

Publicerad 2013-10-18 23:13:53 i Dagboken,

 
Jamen oj, det gick ju denna dagen också! Måltiderna har varit:
ca 9:30 - Cambridge gröt
ca 13:30 - Modifast vaniljpudding 
ca 19:00 - Modifast chokladpudding 
ca 21:00 - Modifast bananshake som glass
 
Har KÄMPAT med drickandet även idag. Testade att dricka med sugrör och det fungerade lite bättre. När man bara äter flytande blir man ju inte lika törstig tycker jag. 
 
Har haft ett stort saltsug idag och igår. Älskar ju salt och salt mat, godis osv. Nu känns det som om jag inte får i mig något salt alls. Saknar den salta smaken. Igår åt jag ju kycklingsoppa från Cambridge och den var ju lite salt. Har druckit en kopp buljong idag samt faktiskt knaprat på några korn havssalt hur konstigt den än låter. Nöden har ingen lag typ. 
 
Bananglassen var ju lite speciell med. Blandade Modifast bananshake som jag sedan frös i ca sex timmar. Den blev lite isig i konsistensen men det kändes kul ändå. Det blev en hel del glass av en portion och nästan lite jobbigt att få i sig allt. 
 
Är orolig då jag har haft lite ont i magen idag. Sprungit på toa och känner mig lite yr och ur balans. Hoppas det vänder tills imorgon! 

Dag 2 (en doft av kyckling)

Publicerad 2013-10-17 18:14:47 i Dagboken,

Dag 2. Betydligt tuffare än igår. Har dels varit mer hungrig, dels ganska trött och lite frusen. Huvudvärk. Lite småirriterad. Utsatte mig för besök i två olika mataffärer och i den ena luktade det förföriskt av grillad kyckling och oj vad sugen jag blev. Hade kunnat betala mycket för att få äta lite av den. Men det går ju inte... Inhandlade lite fler pulversorter för att testa. Allévo raspberry-banana, Naturdiet Blueberry samt choklad. Ska testa dem efter hand.
Dagens frukost blev 08:30 Cambridge gröt med äppel-kanelsmak. Den är riktigt god och blir som en liten skål finfördelad gröt. Tycker att den mättar bra också.

Måltid två blev "på språng" vid 11 och bestod av Natudiet färdigblandad dryck med choklad-banansmak. Den funkade typ. Drack den ljummen vilket inte var optimalt.

Då jag idag testar att blanda märken men ligga under 900 kcal vilket är min dagliga maxgräns så blev måltid nr tre ca 13:30 en kycklingsoppa från Cambridge. Gott med något salt! Måltid nr fyra blev kl 16:30 och då var jag REJÄLT hungrig. Det blev Modifast vaniljpudding. Jag höll mig inte mätt länge på kycklingsoppan...

Sista planerade målet blir Cambridge gröt vid 20-tiden. Således fem måltider idag men som sagt så landar jag under maxgränsen. Vätskeintaget har gått trögt, har tom försökt dricka thé. Det verkar så mysigt med thé men jag tycker helt enkelt inte om smaken. Har testat massor med sorter tidigare.

Det som kan göra det lite lättare och roligare att hålla koll på vätskan är appen jag laddade ner till min telefon. Med något knapptryck för du in mängden du dricker och du ser tydligt hur mycket du ligger på totalt. Man kan tom lägga in alarmtider för att dricka. Dessutom kan du i diagram se hur mycket du druckit varje dag. Kan nog bli en bra hjälp för mig.

I alla fall, en jobbig dag men när jag ställde mig på vågen imorse så hade jag tappat mitt första kg. Vet att det är mest vätska mm men det var kul att se det ändå... ;)

Dag 1

Publicerad 2013-10-16 19:20:53 i Dagboken,

Jahapp, då var man igång då! Började morgonen med Modifast vanilj och drack den vid nio. Sedan bar det iväg på personalmöte. Första prövningen blev vid 11:30 då de övriga fikade och jag tog en liten kopp buljong och lite Fun light saft. Var ganska sugen men kände mig ändå "stark" och motiverad. Var rejält hungrig när jag kom hem och vid 13:30 blev det Modifast vaniljpudding som smakade himmelskt typ. Gillar verkligen konsistensen och mättnadskänslan på puddingarna. 
Åkte till stallet på eftermiddagen och försökte där röra mig så mycket som mitt förbannade revben tillät. Promenerade mm i gott och väl en timma. 
Väl hemma blev det sedan chokladpudding vid 18:30. Har fått kämpa en hel del med att få i mig vätska. 
 
Nu blir det en påse till ikväll och sedan är denna dagen över. :)

Sahlgrenska

Publicerad 2013-10-15 09:48:58 i Dagboken,

Idag är då dagen D. Eller dagen P som i pulverdiet. Sitter på Sahlgrenska och väntar på maken. Har varit på läkarbesök och gått igenom mina provresultat. Kolesterol och annat var bra, något förhöjda levervärden vilket är vanligt vid övervikt. Min sömnmätning visade en del andningsuppehåll, så jag ska få remiss till vidare utredning kring det. Hade på några veckor lyckats gå upp 4 kg (!) men jag är inte förvånad. Revbensfrakturen har gjort att jag dels varit mer i stillhet plus att jag tröstätit något enormt. Bara att ta nya tag nu! 
 
Har en paus på några timmar nu sedan ska jag på uppstart av pulverdieten. Jag har både lätt ångest samt är taggad till tusen. Jag och maken kommer att äta lunch någonstans idag och jag försöker att inte vara dramatisk men visst tänker jag som så att det kommer vara "sista måltiden" på flera månader... Det börjar sjunkna in nu; jag ska inte äta vanlig mat på tre månader! 

Cambridge choklad

Publicerad 2013-10-08 22:02:20 i Provsmakning,

Har testat Cambridge chokladdryck idag. Har hört mycket gott om märket och framförallt att de ska smaka bra. 
Hujeda mig vad vidrig den var! Inte alls lika len och slät som Modifast, utan tunnare i konsistensen och ganska grynig. Man känner liksom pulvret. Och smaken... En fadd äcklig smak av choklad. Plus dock för att den inte var för söt. Eftersmaken var inte angenäm och det fanns en frän bismak redan direkt man hade en klunk i munnen. Fanns inte en chans att jag kunde dricka upp det, jag gav upp redan efter tre klunkar. 
Kommer inte kunna dricka denna alls....

Sorry...

Publicerad 2013-10-08 14:34:13 i Dagboken,

 
...men var tvungen att avnjuta en sådan här innan allvaret börjar... Fast det finns ju alltid light! 
;-)

Chokladpudding - test

Publicerad 2013-10-07 21:47:38 i Provsmakning,

Då har turen kommit till Modifast chokladpudding. Och hmmm... Vet inte om jag hade lite för höga förväntningar men... Den var inte lika god som vaniljpuddingen! Jag tycker att chokladsmaken är lite "mjölig" och lite frän i smaken. Lite bitter. Gnäll, gnäll. ;)
Tog dessutom en hel portion idag och oj vad maffig den var att få i sig! Det blir rätt mycket pudding... Den mättade fint i alla fall. Och ja, jo, vi snackar ju faktiskt om att detta är en kostersättningsprodukt; inte en dessert. Och då är den trots allt ganska imponerande! Så betyget blir till slut mer än godkänt. 

Modifast jordgubb

Publicerad 2013-10-07 09:56:08 i Dagboken,

 
Dags för ny provsmakning! Modifast jordgubb. 
Ok, samma lena konsistens som på övriga Modifastdrycker, och det är ju bra. Smaken känns ganska stark när man först tar en klunk men eftersmaken är mild. Jag är inget fan av jordgubb när det gäller glass, milkshake mm men denna fungerar. Smaken är rund och med inslag av vanilj, lagom söt. Jag tog kallt kranvatten och kylskåpskall pulverpåse, och det hade nog varit gott med iskallt vatten med. Kommer inte att bli min favorit men är positivt överraskad ändå! 

Shoppingtankar

Publicerad 2013-10-04 22:02:34 i Dagboken,

Tagit lite time out tillsammans med maken och är ute med husvagnen. Höstcampa har sin charm det med. 
"Råkade" hamna på shoppingcentrat här och inhandlade en topp. Och det slog mig att förhoppningsvis kommer detta bli ett av de sista plaggen i denna storlek! 
 

Provsmakning Modifast

Publicerad 2013-10-02 19:57:35 i Provsmakning,

Idag har vi testat Modifast banan. Är återigen imponerad av hur lätt det är att skaka den helt slät och klumpfri. Bra där Modifast! Smaken var "starkare" än chokladdryckens och visst smakar det banan men snarare skumbanan än den äkta varan. Vet inte om det är bra eller dåligt. Efter första klunken var jag tveksam. Men så drack jag lite till och jag kan nog få ner en med denna smak då och då. Fungerar kanske bra om man är godissugen. Min gottegris till man var mycket förtjust i den! 

Förberedelser - att berätta för andra

Publicerad 2013-10-02 14:18:26 i Dagboken,

Var på möte på jobbet idag. Är sjukskriven ett par veckor till pga av en olycka, men ville dit och få lite info och kolla läget och så. Passade även på när alla var där att berätta att jag kommer börja med pulverdiet den 15 okt och att den kommer pågå i minst 12 v. Var lite skönt att få det ur världen och ta alla frågor på en gång. Jag slipper ju att förklara för alla sedan varför jag inte äter mat och varför jag inte vill ha fika osv. 

Peppning & inköp

Publicerad 2013-10-01 22:25:42 i Dagboken,

Men hurra; det finns ju en FB-grupp för folk som går på pulverdiet! Glad jag blev! Känns som om det var precis det jag behöver. Goda råd och peppning av personer som vet vad man går igenom. Känns så skönt att man inte är ensam. Nu har jag ju iofs maken med, men han är ju nybörjare han med på det här och dessutom så känns det som om jag behöver utomstående att bolla tankar och frågor med också. 
 
Varit och inhandlat lite Cambridgeprodukter idag också. Har bara testat gröten en gång tidigare och tycker att den vore kanon som frukost. Synd att man inte kan blanda påsar från olika märken under en dag, he he. Köpte även deras små påsar med lättdryck som man blandar ut i 1,5-2 l vatten. De skulle tydligen inte tillverkas mer, men det skulle komma någon ersättare fast i burk. Tycker att de små påsarna är lätta att ha med till jobbet osv så jag "hamstrade" ett gäng. Men oj vad Cambridge är dyra! Jag gav 26 kr påsen. Då man ska äta 4 påsar enligt Sahlgrenska så blir det ju över 100kr om dagen! Modifast hamnar på ca 50 kr. Skillnad! 

Det sociala...

Publicerad 2013-10-01 08:02:53 i Dagboken,

Jag är nästan mest orolig för den sociala biten av dieten. Det kommer att komma en födelsedag (min!) och så givetvis jul och nyår under tiden jag bara äter pulver. Mat är ju så centralt under dessa högtider så jag funderar redan på hur man ska tackla det. Om man tänker efter så är VÄLDIGT mycket runt jul baserat på mat och dryck... Känns som det enda är att fira en mycket osocial jul för jag vet inte om jag klarar att se andra äta nygriljerad skinka osv.

Att just umgås med folk är jag lite nervös för. Det kommer ju att uppstå frågor varför jag inte äter. Och hur umgås man utan att äta? I nio fall av tio så fikar man ju eller äter något.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela